Wil je direct aan de slag of geïnspireerd worden?
Hier delen we kennis, visies en ervaringen vanuit èn voor het onderwijs en de maatschappij.

“No time to be afraid. No time to be tired. I will go for it”, Carlos Alcaraz

“Playing for Succes” dat doe je SAMEN. Vanuit gelijke doelen, focus en teamspirit. Uitgaand van hoge verwachtingen. Vanuit talent, kennis, passie en bovenal met plezier. Dàt zijn de sleutels tot succes. Inspiratie vanuit de sport.

Voor wie het wil gebruiken. De herfst; een kleurrijke schoonheid.

De herfst; een kleurrijke schoonheid. Beeldmateriaal (paddenstoelen-tijd) en praktijkvoorbeelden van natuureducatie en natuurbeleving voor onderwijs en opvang. En voor iedereen die de nieuwsgierigheid naar de natuur wil doorgeven aan kinderen #jekuntnietnieuwsgieriggenoegzijn

Is “vervroegde Kerstvakantie” wel de correcte term?

Met elkaar stropen we ook komende week de mouwen op voor onze school en onze kinderen. Het is een uitdaging, een mooie uitdaging om in deze periode werkzaam te zijn in het onderwijsveld, maar lang niet altijd makkelijk. Voor alle onderwijscollega’s een diepe buiging en een groot dankjewel.

De kracht van de zomer

Na een schooljaar vol dynamiek ruimte om te jutten naar nieuwe mogelijkheden.

“Back on Track” Met nieuw perspectief naar komend schooljaar.

Schooljaar 21/22 Elkaar weer echt zien. Samen de mouwen opstropen voor nieuwe perspectieven.

“Zet de leerlingen op het puntje van hun stoel”.

"Samen aan de slag voor Gelijke Kansen voor elk kind" Naar aanleiding van de documentaire Klassen worden er, door Omroep Human en div. partners, in het hele land meet-ups georganiseerd. Doel: op weg naar meer gezamenlijke daadkracht rondom het vraagstuk Kansen(on)gelijkheid. Op 1 februari trapte Flevoland af met zo'n 125 deelnemers. We delen enkele ideeën, bevindingen en voorwaarden met betrekking tot het thema: INTRINSIEKE MOTIVATIE.

Van SOLO- naar SAMENleving.

Werd jij ook geraakt door het filmbericht van Charles Groenhuijsen (bijgesloten in dit blog)  waarin hij oproept tot positieve berichtgeving.?Morgen krijgt het onderwijsveld waarschijnlijk te horen dat een verlengde Lockdown onvermijdelijk is. Hèt moment om de positieve kracht van het onderwijsveld voor nu (en later) te delen. #teamkracht #ouderparticipatie #sterkebasis #perspectief

VOOR (STARTENDE) DIRECTEUREN: GUN OOK JEZELF EERST DE GOUDEN WEKEN Ontmoet, ontmoet en ontmoet

Na de zomer, uitgerust en energiek, vol gezonde spanning starten met de nieuwe stap in jouw carrière als directeur. Hoe begin je? We delen 10 Eye-openers en ‘Oh ja’s’ vanuit onze sessies met enthousiaste (startende) directeuren.

Leiderschap met Impact #duurzame #leiderschapsontwikkeling

Is het niet cruciaal elke dag weer bewust te kijken naar jouw persoonlijk invulling van (integraal) schoolleider? Het traject Duurzame Leiderschapsontwikkeling richt zich op het integraal schoolleiderschap, met ruimte en respect voor ieders persoonlijke kleur. Voor (duo)directeuren, gedeeld leiderschap en (startende)/(interim)directeuren.

“Dromen in beton”, een schoolvoorbeeld van museale waarden. Onderwijs maken met de wijk.

Een museum over de wijk waar de kinderen wonen, leren en spelen. Een wijk die niet altijd positief bekend staat. Hoe onterecht bleek uit dit project! Kanaleneiland alias het Rozeneiland heeft een rijke geschiedenis. De bewoners hadden en hebben toekomstdromen. Uit de praktijk: een museumproject vol GOUDEN MOMENTEN.